Followers

Friday, 5 April 2013

1# Roti Sosej Bersalut Breadcrumbs

Ni laaaa resepi pertama yang aku cuba buat...senang je pun...

BAHAN-BAHAN

roti    (aku guna gardenia)
sosej  (aku guna brand ramly)-agak masin
keju keping  (kraft)
breadcrumbs= serbuk roti(warna oren)
kuning telor

*ikut suka hati korangla nak sediakan bahan banyak mana pun...korang yang nak makan kan???

CARA-CARA

  1. Letakkan keju+sosej kat atas roti
  2. Gulungkan...kalau  xnak bagi terbuka masa tengah goreng sapukan sikit telor kat roti tu..kasi dia cantum la..genggamkan sikit bagi padat..baru tak terburai nanti..
  3. Celupkan dalam kuning telor.
  4. Mandikan dengan serbuk roti pulak.
  5. Lepas tu goreng la sampai masak.Agak2x garing tu boleh angkat dan tos kan la..(tos=tapis)
ini lah hasil air tangan aku yang tak seberapa nihhhh...hehehehe





*tips untuk korang...
nak lagi sedap korang boleh tambah perasa...black paper ke,herbs lain ke...
tapi korang kena ingat..kalau keju@sosej korang dh masin jgn plak ditambah garam lagi..nanti xpasaiiii darah tinggi...
*haaa decoration tu aku saje je letak apo yang ado dalam fridge...sos salad tu sebenornye...korang boleh ganti dengan sos cili..mesti lagi menarik tertarik dabooommm...hehehe

14 comments:

  1. Menarik resepi ni,simple+sedap.nanti nak try lah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang je pun..selamat mencuba!! :-)

      Delete
  2. Woowwww. Amazing. . Iike it.

    you make, ,I Eat. .ok!!hheeeheee

    ReplyDelete
  3. Biasa juga buat resepi ni..cuma bezanya, x pakai serbuk roti jer.
    He3...tp mmg sedap & mengenyangkan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh maknenye xgoreng la ye...kurangkan kolesterol...hehehe

      Delete
  4. Mummy saya pernah buat ni, sedap sangat! Sedap lagi bila makan dan sos cili atau mayonis. Perghh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mummy je pernah buat..xnak cuba buat sendiri ke??baru puas hati..lelaki pun blh masak ape..hahaha

      Delete
  5. Dierah biasa buat menu breakfast tapi dierah tak pakai serbuk roti..dierah just buh sosej kat roti and trus goreng :D..Dierah nak try resepi nie... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. try la..mudah cepat dan sedap...kebabommmm.. :-)

      Delete
  6. try la dulu baru tau rase mcm mane...hehehe

    ReplyDelete
  7. woah..nnti nak cuba! hehe try msk dgn mak sekali..hiuhiuhiu..

    ReplyDelete
  8. alaaaa kalau cik jarimanis buat sorang2x pun blh ciap punyee...hehehe selamat mencuba ye... :-)

    ReplyDelete