Followers

Monday, 20 May 2013

13# Telur Goreng Hancur + Brokoli

assalamualaikum semua...
maaf ye korang,tak sempat nak buat entri baru..
minggu lepas setiap hari sangat memenatkan bagi aku...
macam-macam hal yang jadi
eh cukup-cukup...merungut apa aku nih...
redha segala ketentuan ilahi...
insyaallah akan mendapat rahmat dariNya...cewahhhhhh
nah amik la resepi yang tak berapa nak susah ni..hehehehe


BAHANNYA
2 biji telur
sedikit brokoli
1 biji bawang besar
sedikit garam

CARA BUAT
pecahkan telur ke dalam mangkuk
hiris brokoli nipis-nipis
dadukan bawang
campurkan semua bahan termasuk garam lepas tu goreng la sampai masak

*korang boleh gantikan brokoli dengan sayur lain seperti lobak merah,sayur sawi ke...
ikut citarasa masing-masing..sekurang kurangnya tak la kosong sangat telur goreng korang...
korang pun akan dapat lebih khasiat ^_^

SELAMAT MENCUBA!!!

11 comments:

  1. berkhasiat betul resipi ni.. suka brokoli juga.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. same la kak..sy pn suka brokoli dengan kobis bunga..kalau masak dengan bahan tu confirm letak banyak-banyak.. :D

      Delete
  2. wah sedapnya^^ resepi ringkas dan menarik :)

    ReplyDelete
  3. Sy xsuka makan sayur..tp kalau masak telur hancur ni sy suka letak cili api. Pedas gitu hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa tu la..boleh terlupa pulak nak letak cili...pada hal saya ni kalau makan nasi tak rase pedas memang xde selera la nak makan...

      Delete
  4. eh!! resepi brokoli.. sangat suka.. thanks.. nak cuba lah nanti..^^

    ReplyDelete
  5. Wah...cepat dan senang.. kena cuba ni..thanks share rsepi untuk bujang mcam sya ni..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe seperti biasa..saya buat je resepi berdasarkan apa yang ada kat umah...ala-ala orang bujang jugak la kan... :)

      Delete
  6. boleh jugak tambah cili merah.. bagi variasi warna sikit.. sekadar beri pandangan... hehehe

    ReplyDelete